tiistai 11. marraskuuta 2014

Varaudu sähkökatkoon

Syyskausi on jo pitkällä ja vesisateet kera pimeyden aiheuttavat pientä kaamosväsymystä. Suuremmilta myräköiltä olemme kuitenkin toistaiseksi välttyneet. Häiriötilanteissa koetellaan verkostomme ja organisaatiomme kykyä selviytyä ongelmista.

Tapaninpäivänä 2011 sattui viimeinen
laajempi häiriö myrskyn seurauksena.
Kuvassa asentajamme Pasi Santaluoto
Luonnonmaan Metsä-Jukolassa
pylvästyössä.
Naantalin Energian etu on se, että alueemme sähköverkosta valtaosa on piilossa maan alla – olemmekin luotettavuudessa hyvässä maineessa.

Sähkökatkot, varsinkin pidemmät, ovat sen verran harvinaisia, ettei niihin varautumista välttämättä tule ajatelleeksi. Tässä siis muutama helppo käytännön vinkki, joka auttaa jo monissa tilanteissa:

  • Tallenna matkapuhelimeesi 24/7-vikapalvelunumeromme 02 435 2500.
  • Hanki paristokäyttöinen radio.
  • Hanki matkapuhelimeesi autolaturi tai varavirtalähde.
  • Hanki ainakin yksi paristoilla toimiva taskulamppu ja varapattereita.
  • Hanki myös kynttilöitä, tuikkuja ja tulitikkuja
  • Pidä yllä riittävä polttopuuvarasto, mikäli kotona on takka tai puu-uuni
  • Pidä kotona varalla pullovettä tai mehua sekä pieni varasto säilyviä ruokia: säilykkeet, lastenruoat, näkkileivät ja keksit.

Näillä pärjää jo useamman tunnin. Perusteellisempaa infoa sähkökatkoista ja niihin varautumisesta löydät internet-sivuiltamme esimerkiksi täältä.

Nettisivuillamme on karttapalvelu, jossa näkyy häiriöt Naantalin verkkoalueella. Pyrimme lisäämään internet-sivuillemme häiriöiden arvioidun keston mahdollisimman pian häiriön alkamisesta. Tämä ei kuitenkaan ole automaattista, vaan vaatii henkilöstömme toimenpiteitä. Siksi häiriötiedotuksessa on aina pieni viive, varsinkin normaalin työajan ulkopuolella.

Häiriötöntä talvikautta toivottaen,
Pasi Haarala
toimitusjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti