maanantai 12. helmikuuta 2018

Nappaa auringonsäteet energiaksi!

Kevät tulee jälleen ja aurinko paistaa jälleen yhä useammin, pidempään ja korkeammalta. Se saa monen omakotiasujan, maatalousyrittäjän ja yrittäjän miettimään ilmaisen, 100-prosenttisesti uusiutuvan energian hyödyntämistä.


Kevät on aurinkoenergian kulta-aikaa, ja koko vuoden paras kuukausi on yleensä toukokuu. Taivaalla ei ole tuolloin kesän kevyitä pilviä tai siitepölyä, ja paneelit ovat viileänä tehokkaimmillaan. Maalis-lokakuun aikana tulee energiaa riittävästi vaikkapa kiinteistön tai käyttöveden lämmityksen tukemiseen.

Aurinko tuo euroja omaan kukkaroon

Arvioni mukaan sähkönkulutus ja siirtohinnat nousevat joka vuosi. Useat polttomoottorilla toimivat laitteet muuttuvat kokonaan tai osittain sähkökäyttöisiksi, kuten vaikkapa henkilöauto tai ruohonleikkuri.

Investoinnin takaisinmaksuaika on yleensä keskimäärin 14 vuotta. Tämän jälkeen eurot satavatkin omaan laariin vauhdilla, koska aurinkoenergiajärjestelmässä ei ole juoksevia kuluja, kuten vaikkapa sijoitusasunnossa.

Valtiontukea ja hyvitystä sähkölaskuun

Valtiontuki uusiutuvalle energialle on edelleen käsittelyssä, mutta lähtökohta hakemuksille on yritysten osalta 25 prosenttia ja maatalouden osalta 40 prosenttia. Kotitaloudet saavat asennukseen kotitalousvähennyksen verotuksessaan.

Tämän lisäksi Naantalin Energia hyvittää yli oman tarpeen tuottamastasi aurinkoenergiasta seuraavasti: sähkön hinta muodostuu siten, että sähkön pörssihinnasta vähennetään välityspalkkio, 0,3 senttiä/kilowattitunti. Tämä tuotannon hinta hyvitetään asiakkaan energialaskussa, jossa se näkyy omana rivinään.

Oletko Sinä kiinnostunut aurinkoenergiasta? Ota meihin yhteyttä ja nappaa auringonsäteet energiaksi jo kevään aikana!


Aurinkoisin terveisin,

Marko Pulkkinen
toimitusjohtaja, Sun Solar Oy


Vinkit aurinkoenergiaa harkitsevalle

  • Aurinkoenergia soveltuu hyvin kiinteistöön, jonka vuosikulutus on yli 20 000 kilowattituntia.
  • Katon lappeen tulisi olla noin 25–40 astetta ja ilmansuunta etelään. Myös kaakko ja lounas ovat ihan hyviä ilmansuuntia. 
  • Puut tai rakennukset eivät saisi varjostaa kattoa, koska varjostumat heikentävät tuottoa huomattavasti.
  • Keväällä, kesällä ja syksyllä voit lämmittää uima-allasta aurinkoenergialla.
  • Kesällä voit viilentää kiinteistöäsi ilmalämpöpumpulla, kun auringon paistaessa energiaa tulee jopa yli oman tarpeen. Viileä asunto takaa maittavat unet koko perheelle.
  • Jos harkitset aurinkoenergiaa, nyt on paras aika pyytää ammattilainen tekemään ilmainen kartoitus kiinteistölläsi.

Lue lisää ja ota yhteyttä >

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti