keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Sähkön hinnoittelussa muutos eli alennus!

Sähkön markkinahinta on jatkanut edelleen laskuaan. Tätä suhdannetta on jatkunut jo neljättä vuotta ja koko ala on hieman ihmeissään, mihin tämä johtaa.

Maamme tarvitsee edelleen sähköä ja tämänkaltainen hintakehitys ei lupaile hyvää energia-alan investoinneille. Uutta voimantuotantoa tarvitaan, siitä on hyvänä esimerkkinä TSE:n monipolttoainelaitos Naantalissa. Haastetta on tuottaa energiaa näillä markkinahinnoilla! Tämä koskee kaikkia tuotantomuotoja, ainoita poikkeuksia on tuulivoima, joka saa tukea valtiolta ns. syöttötariffilla.

Sähkön myyntihinta kiinnostaa asiakkaita ja varsinkin nyt, kun hinta on ollut pitkään halpa, riittää meilläkin tarjouksen kyselijöitä. Hyvä niin. Monet kilpailijoistamme ovat aktiivisia myyntityössään ja aggressiivisen puhelinmyynnin rinnalle on tullut tekstiviestimarkkinointi.

Kuva aamulenkiltä 4.5.2016 Kultarannan suuntaan.
Näissä tilanteissa asiakkailta kysytään malttia, sillä pieni vertailu on varmasti paikallaan. Puhelimessa kuultuna yksikköhintojen erot saattavat tuntua suurilta, mutta kun sen laskee koko vuoden sähkönkulutuksella, niin erot jäävät usein vain kymppeihin vuodessa. Sähkölämmittäjillä saattaa toki olla suurempiakin vaihteluita.

Meidän tavoitteemme on olla kilpailukykyinen, mutta ei halvin. Siinä ei olisi liiketaloudellisesti mitään järkeä. Katteet sähkön myynnissä ovat erittäin pienet, niistä eivät yhtiöt vain paljon puhu. Esimerkkinä mainittakoon, että oman yhtiömme osalta sähkön myyntiliiketoiminta on liikevaihdoltaan noin neljä-viisi miljoonaa euroa vuodessa, mutta tulos tästä on vain joitain kymmeniä tuhansia.

Yhtiömme seuraa markkinahinnan kehitystä ja reagoimme muutoksiin suoraan. Nyt olemme laskeneet määräaikaisia sähkön myyntihintoja keskimäärin n. 10 %:lla toukokuussa. Uudet hintamme ovat sitten voimassa vuoden 2018 kesäkuun loppuun. Viimeksi olemme alentaneet näiden tuotteiden hintoja syksyllä 2015. Toistaiseksi voimassa olevia hintoja laskimme 1.3.2016 alkaen.
Aurinkoista kevättä oheisen aamulenkillä ottamani kuvan saattelemana.

Pasi Haarala


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti