tiistai 18. helmikuuta 2014

Naantalin Energia hankkii omaa tuuli-, puu- ja turvevoimaa

Naantalin Energia on ostanut n. 4,3 megawatin tuotanto-osuuden tuuli-, puu- ja turvevoimaa tuottavasta yhtiöstä. Investoinnin hinta on noin miljoona euroa, ja tuotanto-osuus kattaa runsaan kymmenyksen yhtiön Naantalissa myymästä sähköstä. Oma energiantuotanto vähentää sähkön hankintahintariskiä merkittävästi.

Tämä on yhtiölle tärkeä strateginen päätös: tähän asti olemme hankkineet sähkön sataprosenttisesti ostosähkönä pohjoismaisilta markkinoilta. Oma tuotanto parantaa yhtiön kannattavuutta pitkällä jänteellä sekä tuo omavaraisuutta hankintaan ja vakautta sähkön hinnoitteluun.

Oman sähköntuotannon kautta yhtiö saa neljännen liiketoiminta-alueen sähkönsiirron ja myynnin sekä urakoinnin ohelle. Nyt ostettu tuotanto-osuus kattaa 10–15 prosenttia Naantalin Energian sähkön myynnistä.

Naantalin Energia ostaa tuotanto-osuuden Katternö Kraft Oy:stä ja omistaa kaupan jälkeen 4,3 prosenttia yrityksestä. Katternö Kraft on pietarsaarelaiseen Katternö-ryhmään kuuluva ja Pohjanmaalla toimiva energiantuotantoyhtiö.

Tämä yhtiö omistaa tuotanto-osuuksia kahdessa tuulivoimayhtiössä, Raahessa toimivassa Puhuri Oy:ssä ja Torniossa toimivassa Rajakiiri Oy:ssä, sekä osuuden Kanteleen Voima Oy:n puu- ja turvevoimalaitoksesta. Tuotanto-osuuden hankkiminen tuo Naantalille tuulivoimatehoa noin 1,3 megawattia sekä bio- ja turvevoimaa noin 3 megawattia.

Pasi Haarala
toimitusjohtaja
Naantalin Energia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti