maanantai 28. heinäkuuta 2014

Naantaliin ensimmäinen sähköautojen latauspiste

Avasimme ensimmäisen julkisen sähköautojen pikalatauspisteen Naantaliin. Virtapiste sijaitsee Asematorilla Käsityöläiskadulla. Se on osa valtakunnallista Virtapiste-verkostoa, jota olemme rakentamassa yhdessä 17 muun energiayhtiön kanssa.

Haluamme olla mukana edistämässä sähköautoilua. Parhaiten se onnistuu, kun pystymme tarjoamaan kaupunkilaisille ja matkailijoille mahdollisuuden ladata autonsa Naantalissa. Sähköautoilu vähäpäästöisenä liikkumismuotona sopii hyvin myös toiminta-ajatukseemme, jossa muutenkin kannustamme asiakkaitamme energian järkevään käyttöön ja ekologisuuteen. Lisäksi latauspiste vahvistaa kauniin kotikaupunkimme imagoa matkailijaystävällisenä, aurinkoisena paikkakuntana.

Virtapiste sijaitsee Asematorilla Käsityöläiskadun varrella. Sinne on sekä asukkaiden että turistien helppo löytää. Tarjoamme sähköautojen latausta maksuttomasti syksyyn asti. Myöhemmin autoilija voi ladata auton joko älypuhelimella, tekstiviestillä, prepaid-kortilla tai RFID-avaimenperällä. Palvelun hinnoittelusta päätämme syksyllä.

Sähköautojen määrän on ennustettu kasvavan jopa 10–15 prosenttiin uusien autojen myynnistä muutaman vuoden sisällä. Sähköautojen ja latauspisteiden määrä ovat toisiaan ruokkivia asioita: mitä enemmän on käyttäjiä, sitä enemmän tarvitaan latauspisteitä ja toisin päin.

Oma hybridiautoni on osoittautunut hyväksi ostokseksi. Polttoaineen kulutus on laskenut, ja hiljainen käynti on miellyttävä. Onko sinulla kokemuksia sähkö- tai hybridiauton käytöstä?

Pasi Haarala
toimitusjohtaja
Naantalin Energia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti